Mede naar aanleiding van het persoonlijke record van 14.500 euro met de verkoop van de boeken ‘ The Holy Land’  van David Roberts bestaande uit zes banden, organiseert Veilinghuis Korendijk halfjaarlijks een speciale boeken- en prentenveiling. Naast boeken en prenten worden ook ansichtkaarten, postzegels en geografische kaarten geveild.

boeken

Heeft u interessante stukken voor onze aankomende boekenveiling? Laat het ons dan weten: nander@veilinghuiskorendijk.nl.

 

Anders dan de gebruikelijke veiling zoals dit al jaar en dag gaat met een zaal vol mensen met daarvoor een veilingmeester, gaat deze veiling geheel via internet. Dit gaat via een zo genaamd timed-online veilingsysteem. Dit is een veiling die stopt op een aangegeven tijd.  Na het aanmaken van een account kunnen mensen biedingen achterlaten. Uiteindelijk wordt het pas echt spannend in de laatste minuten. Wanneer iemand in de laatste 5 minuten biedt, wordt de veiling voor het betreffende kavel tot 5 minuten verlengd, zo heeft de tegenpartij weer voldoende tijd om terug te bieden. 

 

Alle kavels zijn te zien in een online catalogus met foto en richtprijs. Net als de gebruikelijke veiling zijn er wel twee kijkdagen in het veilinghuis om alle kavels te bekijken.