Verkopen via een veiling heeft een aantal voordelen. Allereerst kunnen onze taxateurs u voorzien van een goede veilingtaxatie. Ook heeft u hetzelfde belang als wij, namelijk het verkopen met een zo hoog mogelijke opbrengst.

taxatie

Een ander voordeel is de brede promotie. Via internet kan men wereldwijd uw object zien. Tevens benaderen we klanten uit ons internationale bestand als we vermoeden dat het interessant voor hen kan zijn.

Ook prettig is het gemak van verkopen via een veiling. Na het aanbieden wordt alles voor u geregeld en hoeft u zelf niet te adverteren, opslag te regelen, klanten te ontvangen enz. Verder heeft u het voordeel dat op de veilingen alle geïnteresseerden samenkomen en tegen elkaar opbieden. Dit bieden kan in de veilingzaal en tevens kan men live bieden via de telefoon. Schriftelijk bieden vooraf is eveneens nog mogelijk. Hierdoor kunt u waarschijnlijk een veel hogere opbrengst realiseren dan wanneer u het zelf regelt! Zeker bij echt exclusieve stukken kunt u hier zeker van zijn.

Als u iets wenst te veilen kunt u contact opnemen met ons voor een veilingtaxatie. Erg handig is het als u ons vooraf enkele foto’s ter indicatie stuurt. Veel of grote bestanden kunt u sturen via veilinghuiskorendijk.wetransfer.com.

Voor belangrijke stukken of gehele inboedels is bezoek aan huis ook mogelijk.

Voor waardevolle objecten kan het zinvol zijn een limiet (bodemprijs) vast te laten leggen. Wordt deze limiet bij het bieden niet gehaald, dan wordt het niet verkocht. Vier weken na verkoop wordt de opbrengst minus de veilingkosten uitgekeerd.

De kosten bij verkoop zijn standaard 20% van de hamerprijs. Bij geen verkoop worden geen kosten berekend.