Timed online veiling

Bij een timed-online veiling worden de kavels uitsluitend online geveild met een einddatum waarop het bieden op de kavels wordt gesloten. U voert uw maximale bod in en het systeem biedt automatisch tegen de mededingers. Via de website en via email wordt u op de hoogte gehouden van het verloop van het biedproces. Rechts van elk kavel ziet u de eindtijd tot wanneer u kunt bieden. Wordt er echter in de laatste vijf minuten voor de eindtijd geboden, dan wordt de eindtijd met vijf minuten verlengd. Dit geeft u de gelegenheid om weer een bieding te plaatsen. Dit gaat zo door tot er geen biedingen meer worden geplaatst.

Aanmelden

U kunt zich registreren door in de online catalogus op het kopje registreer (rechtsboven in de zwarte menubalk) te klikken of door op deze link te klikken. U krijgt dan een formulier te zien waar u uw gegevens kunt invullen. Wanneer dit is afgerond, krijgt u een email toegestuurd met een link om uw e-mailadres te verifiëren.

Voor u kunt meebieden, moet de veilinghouder u nog tot de veiling toelaten. U ontvangt een e-mail wanneer u bent toegelaten. Pas dan kunt u beginnen met bieden. Wij raden daarom aan om u ruim van tevoren aan te melden, zodat u zeker bent dat u mee kunt bieden. Deze toelating blijft geldig voor volgende veilingen. Wanneer u eenmaal bent toegelaten, kunt u tijdens de volgende veilingen dus direct meebieden.

Bieden

Wanneer u bent toegelaten tot de veiling kunt u meebieden. Bij elk kavel in de online catalogus vindt u onder de beschrijving een blauwe knop ‘bieden’. Wanneer u hier op klikt, kunt u uw maximum bod invoeren. Let op dat u een correct bod invoert, dit kan namelijk niet meer worden gewijzigd.

Het is niet zo dat uw maximale bod meteen wordt ingezet. Het systeem biedt voor u tegen mededingers beginnend bij € 5,-. Het kan voorkomen dat een andere bieder al eerder een hoger bod heeft geplaatst.

Voorbeeld:
Bieder 1 biedt max. € 50,- op een kavel. Wanneer er verder geen biedingen zijn, staat het kavel op € 5,-. Wanneer bieder 2 dan € 25,- biedt, staat het kavel op € 30,- voor bieder 1. Biedt bieder 2 € 50,-, dan staat het kavel op € 50,- voor bieder 1. Dit komt doordat bieder 1 eerder was met het maximum bod van € 50,-. Biedt bieder 2 € 100,- dan staat het kavel op € 55,- voor bieder 2.

Soms zit er een limiet op een kavel. Wanneer dit het geval is, biedt u uw maximum bod totdat de limiet is gehaald.

Bijvoorbeeld wanneer een kavel een limiet heeft van € 100,- en u biedt € 50,-. Dan staat de bieding direct op € 50,-. Het kavel zal dan echter nog niet voor u zijn, omdat de bieding onder de limiet is. U krijgt een melding wanneer uw bod onder de limiet is.
Biedt u echter € 150,- op hetzelfde kavel, dan staat de bieding op € 100,-.

Wanneer u bent overboden, krijgt u hierover een e-mail.

Mijn favorieten

U kunt kavels toevoegen aan uw favorieten. Dit kunt u doen door op het sterretje te klikken rechts naast het kavelnummer.

Wanneer u op het sterretje klikt, wordt het geel en is het toegevoegd aan uw favorieten. Wanneer u nogmaals op het sterretje klikt, wordt het weer grijs en is het weer verwijderd uit uw favorieten

U kunt een overzicht zien van al uw favorieten, wanneer u onder het kopje ‘Mijn catalogus’ klikt op ‘mijn favorieten’.

U komt dan in het volgende scherm. Hier kunt u een catalogus van al uw favorieten maken om bijvoorbeeld mee te nemen naar een kijkdag. Dit kunt u doen door linksboven op de knop ‘Catalogus’ te klikken. U krijgt dan een PDF-bestand welke u kunt opslaan of printen.

Overzicht biedingen

Wanneer u op de knop ‘Mijn timed-online biedingen’ klikt, vindt u een overzicht van de kavels waar u op heeft geboden. Zo kunt u de kavels makkelijk in de gaten houden.