Nieuwsbrief november 2023

Veiling 6 - 13 november online!

De komende veiling bevat weer een grote diversiteit. Naast kunst en antiek in het algemeen veilen we deze keer onder andere de volgende collecties:

  • zilveren miniaturen
  • volkskunst met spanen dozen en schooltassen
  • oude camera’s en lenzen
  • speelgoed
  • antiquarische boeken

Kijkdagen:

  • vrijdag 10 november 10.00 – 17.00 uur
  • zaterdag 11 november 10.00 – 17.00 uur
  • maandag 13 november 10.00 – 17.00 uur

Veiling:

De veiling loopt online af op maandag 13 november vanaf 19.00 uur.
Meer informatie over online bieden vindt u hier.

Afgifte goederen:

Dinsdag 14 november – vrijdag 17 november en maandag 20 november van 8.30 – 17.00 uur. Afgifte van de goederen vindt uitsluitend plaats op afspraak. U kunt in de week na de veiling zelf online een afspraak inplannen. Klik hier voor de instructies.

Nieuw: filter catalogus

Vanaf nu kunt u de catalogus ook sorteren op richtprijs, aantal biedingen en opbrengsten. Hiernaast ziet u via welke knop dit kan.

Zoekt u meer stukken uit het hogere segment? Dan kunt u de richtprijs sorteren van hoog naar laag.

Bent u tijdens de veiling juist op zoek naar voordelige kavels? Dan kunt u bijvoorbeeld kijken waarop nog niet geboden is, of waar weinig biedingen op zijn.

Straat mogelijk opgebroken

Tijdens deze kijkdagen en bij het ophalen is mogelijk een deel van de straat nog opgebroken. Als de ‘normale ingang’ afgezet is, dan is deze verplaatst naar de waterzijde. Hier kan ook geparkeerd worden.

De werkzaamheden vinden plaats in verband met de revitalisatie van het terrein rond het veilinghuis. Samen met RDH Architecten is het Zeeuws Veilinghuis als eerste op het terrein van de voormalige landbouwcoöperatie te Middelburg gevestigd.

De overige panden naast ons veilinghuis wachten al jaren op een nieuwe bestemming. Veel van deze panden zijn in de jaren ’50 en ’60 gebouwd. De gemeente Middelburg is eigenaar van een groot deel van dit terrein en is nu met de herstructurering gestart, zodat herbestemming kan plaatsvinden.

Alle panden met erfgoedwaarde worden opgeknapt en de openbare ruimte wordt volledig opnieuw ingericht. Aspecten als vergroening, duurzaamheid, hergebruik van bestaande materialen en beeldkwaliteit nemen een belangrijke plaats in bij de herstructurering van het siloterrein.

Eén van de consequenties van de herstructurering is dat ons huisnummer 53C is veranderd in 53.

 

Condities van te veilen objecten

Wilt u meer weten over de conditie van een kavel? Vraag dan extra foto’s via WhatsApp: 088-60 555 00 (of scan de QR code). Uiteraard gaat er niets boven een bezoek aan de kijkdagen.