Nieuwsbrief augustus

Veiling 24 - 31 augustus online!

De komende veiling bevat weer een grote diversiteit aan kunst en antiek.

Kijkdagen:

  • vrijdag     28 augustus 10.00 – 17.00 u
  • zaterdag  29 augustus 10.00 – 17.00 u
  • maandag 31 augustus 10.00 – 17.00 u

U hoeft voor de kijkdagen geen afspraak te maken. Afstand houden is door de ruime afmetingen van het pand goed mogelijk.

Veiling:

De veiling loopt online af op maandag 31 augustus vanaf 19.00 uur.
Meer informatie over online bieden kunt u vinden onder ‘Kopen’ -> ‘Instructie online bieden’.

Afgifte goederen:

Dinsdag 1 september t/m vrijdag 4 september van 8.30 – 17.00 uur.
Afgifte van de goederen vindt uitsluitend plaats op afspraak. U kunt een afspraak inplannen door in de online catalogus, bij mijn catalogus te klikken op ‘ Mijn afspraken’.

Deze veiling bevat ook relatief veel Aziatica: ca. 150 kavels!

Verhoging kwaliteit

Zoals u in de catalogus waarschijnlijk wel kunt zien, neemt de kwaliteit van onze veilingen toe. Dit komt omdat we steeds meer kavels, die vooral voor de Nederlandse en Belgische markt interessant zijn, bij Veilinghuis Korendijk veilen in plaats van bij het Zeeuws Veilinghuis. De reden voor deze beslissing is dat de ervaringen met timed-online veilingen erg positief zijn. We hebben zelfs de indruk dat voor deze stukken regelmatig hogere uitslagen worden behaald dan bij een zaalveiling het geval is.

Het Zeeuws Veilinghuis richt zich meer op de internationale markt. Hiervoor is een andere aanpak gewenst. Ondanks de genoemde wijzigingen blijft Veilinghuis Korendijk laagdrempelig zoals altijd. We streven ernaar te veilen vanaf € 50, maar ook deze veiling zullen er zeker nog kavels onder dat bedrag te koop zijn.

Kunst en antiek uit Zeeland

Deze keer weer veel Zeeuwse kavels, zoals streeksieraden en schilderijen van bijv. Kimpe en Koets.

 

Bijzonder is deze eikenhouten buste van een Walcherse boer met tonhoed (lot 36). Gemaakt door G.J. den Hollander (1849-1931), H. 193 cm. Het werk is bekroond op de Nationale Vaktentoonstelling te ‘s Gravenhage in 1886. De piëdestal is voorzien van de wapenschilden van Middelburg, Vlissingen en Walcheren en is gedateerd 1886.

Condities van te veilen objecten

Wilt u meer weten over de conditie van een kavel? Vraag dan extra foto’s via WhatsApp: 088-6055500 (of scan de QR code). Uiteraard gaat er niets boven een bezoek aan de kijkdagen. Bij nagenoeg de hele Aziatica sectie staan de condities overigens al vermeld.

Quizvraag!

In de veiling bevindt zich een kavel met daarop een plattegrond met de klaagmuur.

Welk kavel wordt hier bedoeld?

Via deze link kunt u uw antwoord insturen

We verloten 3 boeken  ‘Adriaen Coorte uit IJzendijke’ onder de winnaars.